Boerenactie tegen de stikstofmaatregelen

In het buitengebied van Stroe, dat naast Barneveld ligt, wordt vandaag (22 juni) een grote boeren protestactie gehouden, die om 12.00 uur begint. De boeren uit diverse regio’s gaan met tractoren, bussen en auto’s naar deze demonstratie.

Vanuit Heemserveen zijn woensdagmorgen rond 6.00 uur zo’n 50 tractors vertrokken voor de protestactie tegen de stikstofmaatregelen. Bij Wijha aan de Bruchterweg in Hardenberg verzamelden zich nog meer boeren, die met de bus richting Stroe vertrokken. Martijn Breukelman, locoburgemeester van Hardenberg, kwam ook naar de Bruchterweg, om de boeren een hart onder de riem te steken en uit te zwaaien.

De bus vertrok rond 9.30 uur en rijdt via Ommen naar Dalfsen om daar nog meer boeren op te halen. Als de bus vol is, sluit de rest van de boeren die meegaan aan met auto’s in de rit richting Stroe.

 

Gerelateerde berichten