Politie stuurt sms aan afnemers van drugs

Vandaag, vrijdag 29 april ontvangen ruim 100 afnemers van drugs een sms-bericht van de politie. De telefoonnummers stonden in telefoons van een drugsdealer uit Dedemsvaart.

In de SMS staat de tekst: “Jouw telefoonnummer stond in een dealtelefoon. Brengt drugs jou in de problemen? Er is een oplossing! Zoek hulp in je omgeving en/of ga naar www.tactus.nl.” Het onderzoek naar de dealer uit Dedemsvaart is inmiddels afgerond en ligt bij het Openbaar Ministerie.

“Die mensen willen we hier attent op maken en verwijzen naar de hulpverlening. Voor het sturen van de sms kregen wij toestemming van de zaakofficier. Het dealen van drugs zorgt vaak voor overlast in de woonwijken. Er wordt gedeald op parkeerplaatsen, bij winkelcentra, in speeltuinen of bij u om de hoek. Wij willen een veilige en leefbare woonomgeving. Daarbij is er bij dealen vaak een relatie tot geweldsincidenten. Voorkomen is beter dan genezen en daarom proberen we op deze manier de afnemers in ieder geval te verwijzen naar de hulpverlening.” Aldus de politie.

Gerelateerde berichten