CoronaMelder vanaf vandaag te gebruiken in heel Nederland

Met de CoronaMelder-app worden mensen bereikt, die een besmet persoon niet kent of zich herinnert. Doordat al die mensen zich eerder kunnen laten testen, wordt de kans op verdere verspreiding van het virus beperkt. Ellen Neelen, medewerker bron- en contactonderzoek, merkt dat mensen die de app op hun telefoon hebben geïnstalleerd hier graag aan meewerken. “Alle personen die ik heb gesproken, stelden geen verdere vragen. Ze waren meteen bereid de code met ons te delen.” De GGD voert de code in het systeem in, waarna de persoon een bericht krijgt om te delen.

Vrijwillig

Het gebruik van de CoronaMelder-app is vrijwillig. Krijg je een melding, dan lees je in de app wat je moet doen en of je je kunt laten testen. De app werkt met bluetooth, niet met locatiegegevens, en weet niet wie of waar je bent. Ook geeft de app geen meldingen over actuele besmettingen in de buurt. Daarom blijft het belangrijk 1,5 meter afstand te houden en veelvuldig je handen te wassen. “Nu het aantal besmettingen in rap tempo oploopt, ook in de zorgsector, is het nog belangrijker je aan de basisregels te houden en snel te handelen om het virus in te dammen. De CoronaMelder-app helpt daarbij. Ik roep dan ook iedereen op de app te installeren’, voegt Algera toe. Inwoners van Overijssel die de app al hadden gedownload, kunnen deze blijven gebruiken. De app hoeft niet opnieuw te worden gedownload.

Lees meer over CoronaMelder op www.coronamelder.nl.
De helpdesk CoronaMelder is dagelijks bereikbaar van 08.00 – 20.00 uur, telefoon: 0800 1280 (gratis).

 

Gerelateerde berichten