Baby overleden en vader gewond bij verkeerongeval

IMG_0308

IMG_0299
Foto’s Wiljan Hekman

 

Lutten – Bij een verkeersongeval op de Dedemsvaartseweg-Noord is donderdagavond 12 maart een drie weken oude baby om het leven gekomen en zijn 23-jarige vader, beiden uit Lutten, gewond geraakt.

Na het ongeval reed de betrokken automobilist door, zonder zijn identiteit bekend te maken. Door de politie is een uitgebreid opsporingsonderzoek naar de man ingesteld, waarbij ook Burgernet en een helikopter werden ingezet. In de loop van de avond meldde deze bestuurder, een 51-jarige man uit de gemeente Hardenberg, zich bij de politie en werd aangehouden.

Het 23-jarige slachtoffer stond met een kinderwagen op de Dedemsvaartseweg-Noord. Hij werd van achteren aangereden door een auto die richting Dedemsvaart reed. De kinderwagen werd door de klap weggeslingerd; de baby overleed ter plekke. Hijzelf liep hoofdletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Op de plaats van het ongeval werden auto-onderdelen aangetroffen, die vermoedelijk afkomstig zijn van de inbeslaggenomen auto van de aangehouden man. Bij hem werd een bloedproef afgenomen. Hij blijft ingesloten op verdenking van dood en letsel door schuld en verlaten van de plaats van aanrijding.

Naar de toedracht van het ongeval is een onderzoek gestart.

Gerelateerde berichten