Bliksem slaat in boom, Brandweer vast in mulle zand in BeerzeBeerze – De brandweer van het Overijsselse Ommen rukte vrijdagavond uit voor een boom die in de brand stond in het bos en natuurgebied aan de Beerzerweg in Beerze. De bliksem was, tijdens een hevige onweersbui, in de boom geslagen en een gast van een naburig camping De Beerze Bulten had de brandweer gebeld omdat ze bang waren dat er een bosbrand zou kunnen ontstaan. De brandweer was snel ter plaatse en had het vuurtje even snel uit. Maar de uitruk zou langer duren dan was voorzien. De brandweer kwam in het mulle zand van het oprijpad vast te zitten en was met mankracht niet meer voor dan wel achteruit te krijgen. Dan maar de hulp ingeroepen van een landbouwer die met zijn tractor de brandweerauto weer vlot trok waarna de brandweermannen toch nog rijdend terug konden naar de kazerne, waar ze uiteraard hun ervaringen met hun achter gebleven collega’s deelden.

Gerelateerde berichten